Film

30.11.-0001

20.09.2016

09:23

ISPOD MOSTA MEĐU STIJENAMA

naziv je debitanskog filma mladog crnogorskog režisera PAVLA SIMONOVIĆA, koji će se prikazivati u kotorskom kinu „Boka“ u Starom gradu od ponedeljka 19. do nedelje25.09.2016 od 20 sati. Cijena karte je 2 eura.

“Ispod mosta, među stijenama“ je projekat producentske kompanije Cut-Up, a glumačku ekipu čine: Miloš Pejović, Stefan Bošković, Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Dejan Ivanić, Mišo Obradović, Ana Vučković i drugi.
Kostimografkinja je Jelena Đukanović, scenograf Đorđije Kalezić, snimatelj tona Aleksandar Brajović, a direktor fotografije Dušan Grubin. Koproducentkinja je Jelena Filipović, izvršna producentkinja Jelena Mišeljić, a direktor filma je Veliša Popović. Producent filma je Sehad Čekić.
Film je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Snimanje je realizovano u saradnji sa Upravom policije, Službom zaštite Glavnog grada, Kliničkim centrom Crne Gore i Željezničkom infrastrukturom Crne Gore, kao i mnogim drugim službama, javnim ustanovama i privatnim kompanijama.

Ovaj urbani triler prati dva inspektora (Miloš Pejović i Stefan Bošković) kojima se u istrazi ubistva ispriječe razni privatni problemi, pa i inače komplikovan slučaj postaje još teže rješiv. Stara izreka kaže da svaki detektiv tokom istrage, zapravo, pronalazi samoga sebe – navodi se u sinopsisu ovog filma koji je slika košmarnog svakodnevnog privatnog i poslovnog života

Na 30. izdanju Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala dugometražnom igranom filmuPavla Simonovića “Ispod mosta, među stijenama” dodijeljene su dvije nagrade: Specijalno priznanje žirija i nagrada FEDEORA – Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana.
Žiri takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma, čiji su članovi bili Varja Đukić, glumica, Ognjen Sviličić, reditelj i Aleksandar Radunović, scenarista, dodijelio je Specijalno priznanje “za nov i intrigantan pristup žanru, te izuzetno originalnu ideju čiji potencijal inspiriše”.
Žiri asocijacije FEDEORA, čiji su članovi Dubravka Lakić, Vuk Perović i Dževdet Tuzlić, dodijelio je nagradu “zbog snage sa kojom je žanr kriminalističkog trilera unio društveni angažman, zbog rediteljske vještine s kojom je ideju sproveo do kraja i zaokružio originalnu i svježu priču uz sjajnu glumačku podršku i kvalitetnu produkciju.”